Best WordPress Hosting
 

A választások után dönt az EU a kínai autók büntetővámjáról

Néhány nappal tovább kell várniuk a kínai gyártóknak, hogy kiderüljön, mennyivel kell drágábban adniuk az autóikat az EU-ban

Az eredeti tervek szerint még a jövő héten döntés született volna arról, hogy pontosan milyen büntető terhekkel akadályozza meg az EU a kínai autók térnyerését a kontinensen. A Reuters és az Automotive News Europe értesülései szerint azonban későbbre kellett tolni a határidőt. A döntést követően valószínűleg több milliárd dolláros költségeket ró majd az EU a kínai gyártókra, amelyeket nyilvánvalóan a vásárlóknak kell majd megfizetni, ezzel kiegyenlíthetik az árak terén az ázsiai márkáknak lejtő pályát. A június 5-re tervezett voksolást azonban a bizottság a június 6 és 9 között tartandó EP választások utánra halasztotta, a döntés várható időpontja így június 10. lett.

Kapósak lettek itthon a kínai elektromos autók

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu adatai szerint az elmúlt 2 évben átlagosan felére/harmadára csökkent a francia, a japán, az olasz, a dél-koreai és a német elektromos autók iránti kereslet, miközben elsősorban a Teslának köszönhetően az amerikai modellek is csupán stagnálni tudtak. A kínai elektromos autók eközben a BYD megjelenésével kevesebb mint 1 év alatt egészen a képzeletbeli dobogó alsó fokáig törtek előre.