Best WordPress Hosting
 

Vajon tudja a 200 km/órát a háromhengeres Dacia Sandero?

<div class=”gallery_content” data-title=’Ha inkább arra lennél kíváncsi, hogy mit tud hazai körülmények között az új Sandero Stepway, akkor a tesztünket ide kattintva találod róla’>

Ha inkább arra lennél kíváncsi, hogy mit tud hazai körülmények között az új Sandero Stepway, akkor a tesztünket ide kattintva találod róla

A keret fele merült még csak ki az állami elektromos autós pályázatban

A vállalkozások idén februártól jövő tavaszig kérhetnek vissza nem térítendő állami támogatást tisztán elektromos autó, teherautó vagy kisbusz beszerzéséhez. Mostanáig több mint 3200 cég igényelt forrást mintegy 3900 jármű megvásárlásához, több mint ezer pályázatról már a támogatói döntések is megszülettek. A beérkezett kérelmek együttesen mára lefedik a teljes, 30 milliárd forintos keretösszeg felét. Jelentette be kedden az Energiaügyi Minisztérium (EM).

A közleményében a minisztérium emlékeztet arra, hogy a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve REPowerEU fejezetéből finanszírozott program az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8-4 millió forinttal segítheti egy jármű beszerzését. A tíz fő alatti állományi létszámú vállalkozások legfeljebb egy, a 10-49 fő közöttiek legfeljebb öt, az 50-249 fő közöttiek legfeljebb tíz, míg a nagyobbak legfeljebb 16 járművet szerezhetnek be. Egy cégre így összesen akár 64 millió forint juthat.

A támogatási kérelmek 2025. március végéig nyújthatók be a www.palyazat.gov.hu oldalon elérhető kitöltő felület használatával. Az eddigi adatok szerint a messze legnépszerűbb járműkategóriából, a személyautókéból közel háromezer megvásárlását tervezik a pályázók. De a kisteherautók iránt is komoly érdeklődés mutatkozik, igényelt darabszámuk felülmúlta a kilencszázat.

Rossz hírt kapott a rendőrségtől a Hamilton-ügyben feljelentést tevő Mercedes

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, amikor a vezető F1-es személyzet a Mercedest Lewis Hamilton szabotálásával megvádoló e-mailt kapott ismeretlen feladótól.

A hír Rossz hírt kapott a rendőrségtől a Hamilton-ügyben feljelentést tevő Mercedes először Racingline.hu jelent meg.

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre július 16-tól

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni július 16-tól a mikromobilitási eszközökre, ilyen például a Segway vagy elektromos roller; egyes biztosítók már megjelentek díjtarifáikkal, mások még a végleges kormányrendeletre várnak – tájékoztatta a Grantis Hungary Zrt. tanácsadó szakértője az MTI-t kedden.

Veres Patrik jelezte: a kizárólag emberi erővel működtetett járművekre, így az elektromos rásegítéssel működő kerékpárokra vagy a mozgáskorlátozottak által vezetett e-mopedre nem vonatkozik a szabályozás, hasonlóképpen a gördeszkákra sem.

Az olyan nem emberi hajtású járművekre, mint az elektromos roller, az eszköz nettó tömege, illetve tervezési sebessége dönti el, hogy szükséges-e a biztosítás – emelte ki a szakértő.