Best WordPress Hosting
 

Vitték a Hyundai IONIQ 5 modelleket, mint a cukrot

via e-cars.hu => eredeti post link

A teljesen elektromos IONIQ 5 egy új korszakot indított a Hyundainál, ugyanis az IONIQ 5 eladásai több mint 262 000-re emelkedtek 24 országban, miközben a koreai autógyártó szeretné kiterjeszteni globális jelenlétét.

A dél-koreai Hyundai talán az egyik legszerethetőbb elektromos autót rakta össze az IONIQ 5 képében. A jellegzetes, szögletes formák és az egyedi megoldások sokasága mind azt eredményezte, hogy egy messziről is felismerhető, jól beazonosítható elektromos autót voltak képesek adni a világnak. A világ pedig szereti is az IONIQ 5-öt, idén februárban volt 3 éve, hogy megvásárolható az autó.

A Hyundai IONIQ 5 jelenleg 24 különböző országban kapható világszerte, így egy valóban globális modellről beszélhetünk. A lassan már három éve létező típus tiszteletére a Hyundai összeszedte, hogy az elmúlt években melyek voltak azok az országok, ahol a leginkább vették ezt a modellt. Nem meglepő módon saját hazájában, Dél-Koreában talált gazdára a legtöbb (66 938 db), míg rögtön a második helyen meglepő módon az Egyesült Államok áll (66 481 db). A globális dobogó harmadik helyén pedig Németország szerepel az ott eladott 33 731 darabbal. Az alábbi gyári grafikán pedig további országok is láthatók, a premier óta ott értékesített darabszámokkal együtt.