Best WordPress Hosting
 

A Lotus is hisz a NIO akkumulátorcsere programjában

via e-cars.hu => eredeti post link

A NIO újabb partnerre talált a Lotus személyében az akkumulátorcsere üzletágában. Mindkét vállalat átfogó stratégiai együttműködésben állapodott meg az elektromos autók akkumulátorainak cseréjével és töltésével kapcsolatban.

A kínai NIO jelenleg az egyetlen olyan autógyártó, aki az akkucserén alapuló elektromos autózást működő üzleti modellbe tudta önteni és a működéshez szükséges technológiát kifejleszteni. A vállalat folyamatosan terjeszkedik ezen a fronton és ma már nem csak Kínában, de Európában is jelen van. Innen már mondhatná a NIO azt, hogy köszöni szépen és intézi magának a dolgokat, ám szerencsére a döntéshozók nem ezen a véleményen vannak és folyamatosan keresik az újabb partnereket, akik be akarják emelni a technológiát a saját elektromos autóikba.

A legújabb jelentkező a szintén mára kínai kézben lévő Lotus. Mindkét társaság átfogó stratégiai együttműködésben állapodott meg a közös üzletben. Ezt a pekingi Auto China eseményen tették meg, ezzel is egy jó hírverést csinálva. „A megállapodás értelmében a két cég átfogó és mélyreható stratégiai együttműködést folytat a díjszabással és cserével kapcsolatos területeken.” A NIO szerint ez magában foglalja az akkumulátor szabványokat, valamint a töltési és cseretechnológiákat. Nem meglepő, hogy a Lotus most a NIO cserélhető akkumulátorait is használni szeretné. Egyrészt az anyavállalat, a Geely 2023 novembere óta partneri viszonyban áll a NIO-val az akkumulátorcsere terén. Ezenkívül a Lotus drága és jó minőségű elektromos járműveket gyárt, amelyek megfelelően nagy akkumulátorral rendelkeznek a fizetőképes ügyfélkör számára. Ez az ügyfélkör pedig hajlandó fizetni egy gyorsan letudható akkucsere szolgáltatásáért is.