Best WordPress Hosting
 

Elkészült a VW ID.Buzz családi változata

via autonavigator.hu => eredeti post link

Egész pontosan 25 centivel hosszabb a Volkswagen ID.Buzz legújabb változata, mint a tavaly óta kapható alapmodell. A többlet teljes egészében a tengelytávban jelentkezik, így nem csak az autó hossza nőtt 4,96 méterre, de a két tengelyvonal közt is 3,24 méter áll rendelkezésre.

Ez nem csak a térkínálatnak tesz jót, de az akkumulátornak is több helyet biztosít a padlólemezben. Így a korábbról már ismert 77 kWh-s csomag mellett egy nagyobb, 85 kWh-s akkumulátorral is elérhető lesz a hosszabbik ID.Buzz. A nagyobb modell erősebb motort is kapott: az ID.7 szedánnal együtt nemrégiben bemutatott 282 lóerős egységet, a rövid modell 204 lóerős motorja helyett.

Ennek megfelelően elég jól is megy a nyújtott modell: 7,9 másodperc alatt ugrik százra, a végsebessége pedig csak az elektronikus korlátozás miatt nem több, mint 160 km/h. Mindkét akkumulátor tölthető 200 kW-os sebességgel egyenáramú gyorstöltőn, váltóáramról pedig 11 kW a legnagyobb töltési sebesség. Jövőre ígérnek egy még erősebb, kétmotoros kivitelt 335 lóerő csúcsteljesítménnyel, ami állítólag 6,4 másodperc alatt gyorsul majd százig.