Best WordPress Hosting
 

Újabb kínai autógyártó építene Európában autógyárat

via e-cars.hu => eredeti post link

Egy újabb kínai autógyártó vállalat vetheti meg a lábát az öreg kontinensen. Méghozzá a Chery óriás akarja első európai üzemét Spanyolországban felépíteni, ahol az Omoda 5 elektromos autóit is gyárthatja.

A kínai elektromos autók és Európa kapcsolata jelenleg ott tart, hogy a Kínában készült e-autók hajókon érkeznek a kontinensünk kikötőibe, ahonnan aztán végül a vásárlóknál kötnek ki. A nagyobb európai városokban ma már nem ritka látvány egy NIO, vagy éppen egy BYD márkajelzésű elektromos autó látványa és nem is állnak meg ennél a néhány márkánál a kínaiak.

A kínai terjeszkedés következő lépcsőfokának az európai gyártásból megvehető elektromos autók lesznek, és bár bizonyára nem igazán nézik sokan (köztük a honos autómárkák) jó szemmel ezt a folyamatot, nagyon sokat ellene jelenleg nem tudnak tenni. Maximum tartani az iramot a hódítókkal, vagy védővámot kivetni a Kínából érkező elektromos autókra. Mégha ezt ellenzi is a német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA. Az egyik ilyen jelentős kínai e-autógyár a BYD üzeme lesz Szeged mellett, és abban már egy ideje biztos lehetett mindenki, hogy hamarosan újabb márkák újabb gyárai jelennek majd meg kontinensünkön.