Best WordPress Hosting
 

Nem a legacélosabb a Tesla Cybertruck töltési teljesítménye

via e-cars.hu => eredeti post link

A Cybertruck a Tesla legújabb dobása és bár ára alapján nem egy olcsó játékszer, igen sokan állnak már most is sorban érte. Több újdonságot is tartalmaz a Cybertruck a korábbi Tesla modellekhez képest, ezek közül talán a 4680-as akkucellák jelenléte a legfontosabb, továbbá ez az első Tesla modell ami a 800V-os rendszerfeszültséget alkalmazza.

Ehhez mérten kiemelt figyelem övezi a Cybertruckot, már csak azért is, mert nem sok tapasztalat van egyik fent említett tulajdonsággal kapcsolatban sem. Talán pont ezért lett felkapott egy Youtube videó, melyben egy Cybertruck látogatott el egy V3 Supercharger oszlophoz, aminek maximális töltési teljesítménye 250 kW. A „maximális” jelző itt most különösen fontos lesz, hiszen ezt csak ideális esetben tudja egy V3 oszlop és ha egy állomáson több autó is tölt, az nem tartozik ebbe a kategóriába. A bő 11 percbe sűrített videóban egy teljes töltési ciklust követhetünk végig, a jelentéktelenebb időtartamokat felgyorsítva.

A Cybertruck töltése az arizonai Mesa államban esett meg, és amint azt a videón és a benne látható grafikonokon láthatjuk, hogy a Cybertruck töltési görbéje viszonylag gyenge, legalábbis egy forgalmas V3-as Supercharger töltőponton. Az autó 14 százalékos töltöttségi állapotról indul, körülbelül 20 perces előkondicionálás után. A töltés indulásakor a teljesítmény azonnal a 255 kW-os csúcsra ugrik, de aztán meglehetősen gyorsan csökkenni kezd és így alakul a SoC százalékos függvényében: