Best WordPress Hosting
 

Megawattos töltővel töltötték a Mercedes-Benz legújabb kamionját

via e-cars.hu => eredeti post link

A Mercedes-Benz Trucks fejlesztői először töltötték fel a legújabb, és legmodernebb eActros 600 elektromos kamion prototípusát egy megawatt (MW) teljesítménnyel. 

Az utóbbi években sokan fanyalgással és rengeteg fenntartással nézték az akkumulátor-alapú elektromos kamionok megjelenését, de ezek köszönik szépen jól megvannak. Az ilyen kamionokban lévő technológia folyamatosan fejlődik és a már korábban bemutatott típusok is folyamatosan haladnak a mindennapi életben megszerezhető tapasztalatok felé. Az elektromos kamionok egyik szakértője, a Mercedes-Benz is így van ezzel az eActros 600 kapcsán, ami a vállalat egyik legkomolyabb elektromos kamionja.

2023. október 10-én, Hamburg déli részén, a Mercedes-Benz bemutatta a távolsági fuvarozásra tervezett, sorozatgyártásra kész, 100 százalékban elektromos meghajtású tehergépjárművét, a Mercedes-Benz eActros 600-at. A nagy teherbírású elektromos jármű a gyártó tervei szerint új alapokra fekteti a közúti teherszállítást; technológia, fenntarthatóság, dizájn és nyereségesség terén is az e-flottakezelők számára.