Best WordPress Hosting
 

Pukkant a lufi? Egyre kevesebb új autót adnak el Magyarországon!

via autonavigator.hu => eredeti post link

Az újautó-eladások ranglistáját a régi rendelések megfogyatkozása formálta át májusban, így a lista élére a Volkswagen került

Szomorú véget ért az előző hónapok tendenciája az új autók piacán, miszerint a 2022-es év ugyanazon hónapjánál jobb eredmények születtek 2023-ban. Májusban ugyanis mindösszesen 8999 új autót helyeztek forgalomba az előző év 10 138-as, illetve az azt megelőző év 10 698-as adatához képest. Az első negyedéves adatok után ez komoly bezuhanás, áprilisban 5,9 százalékos, májusban pedig 11,2 százalékos csökkenéssel számolhatunk. Ilyen lenne, amikor már nem torzítják a képet a tavalyi évről megmaradt, idén teljesített rendelések? Fontosabb azonban, kezd megszűnni az a trend is, miszerint a gyártási kapacitás szabja meg a forgalomba helyezések számát a vásárlóerő helyett.

Ez a jelenlegi adatsor esetében még csak tovább torzítja a képet, ami a később részletezett márkák és modellek esetén látványos igazán. Ám ahogy lassacskán minden gyártó utoléri a rendeléseket, úgy válnak majd egyre relevánsabbá az ehhez hasonló összesítések is, hiszen sokkal jobban fogják tükrözni a valós piaci helyzetet.