Best WordPress Hosting
 

Feltámadt hamvaiból a Ford elektromos pickupja

via e-cars.hu => eredeti post link

A napokban jelentette be Jim Farley vezérigazgató, hogy a tisztán elektromos Ford F-150 Lightning minden idők legjobb eladási mutatóját tudhatja maga mögött, és novemberben új eladási rekordot döntött a Ford elektromos pickupja.

Továbbá Farley az is elújságolta, hogy a vállalat közel 4400 elektromos pickupot értékesített az elmúlt hónapban, ami több mint 100%-os növekedés a tavalyi évhez képest. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy a harmadik negyedévben meglehetősen rosszul fogyott a Ford elektromos pickupja. Ekkor a Ford Motor Company harmadik negyedéves eredménye sajnos komoly pénzügyi veszteséget is feltárt, ami tulajdonképpen azt mutatja meg az értő szemeknek, hogy minden egyes elektromos autón közel 36 000 dollárt bukott az amerikai gyártó.

Októberben azonban már csak 3712 Lightning talált gazdára, ami mindössze 52,4%-os növekedés a 2022-höz képest. Viszont a rekord novemberi eladás annak ellenére jött létre, hogy a Ford visszafogta az elektromos járművek gyártását. Sőt, a három műszak helyett, már csak kettőben gyártják az elektromos F-150-et.