Best WordPress Hosting
 

Teljesen elektromosra cserélte Salzburg postája a gépkocsi flottáját

via e-cars.hu => eredeti post link

Az Österreichische Post (osztrák posta) megvalósította a „Zöld Salzburg” projektjét, és bevezette a csomagok, levelek, nyomtatott sajtó és a reklámanyagok CO2-mentes kézbesítését 193 darab tisztán elektromos járművel.

Sokszor jön fel a téma idehaza is, hogy az elektromos meghajtású autókkal számos olyan üzletág karbonlábnyoma csökkenthető, vagy akár tehető teljesen kibocsátásmentessé, mint a kézbesítés. Legyen szó csomagok, vagy postai küldemények eljuttatásáról a célba, nem mindegy, hogy ezen tevékenységek közben mennyi káros-anyag kerül jellemzően a nagyvárosok levegőjébe. A legújabb jelentkező az osztrák posta (Österreichische Post), akik Salzburg városában tudták a tevékenységüket 100 százalékban zölddé tenni.

A projekt már 2023 nyarán elindult és jelenleg ott tart a dolog, hogy Thalgau logisztikai központból történő szállítás is már helyileg károsanyag-kibocsátásmentes. A leveleket, a nyomtatott médiát és a direkt levél küldeményeket Salzburg városának két kézbesítési bázisáról továbbítják. A társaság 126 töltőállomást telepített és 193 elektromos járművet helyezett üzembe. Ezeket az osztrák posta napelemes rendszereiből származó zöld árammal, valamint Ausztriából származó zöld árammal töltik fel. A „Zöld Salzburg” projekt teljes beruházása mintegy hatmillió eurót tesz ki.