Best WordPress Hosting
 

Egy újabb elektromos SUV-t mutatott be a Volkswagen

via e-cars.hu => eredeti post link

A Volkswagen nagy reményeket fűz a közelgő kínai elektromos járművek offenzívához, amikor az XPeng együttműködésből származó és a kínai főplatformon alapuló elektromos járművek megjelenhetnek. Ezért a német autógyártó, a Volkswagen megalkotta saját koncepcióautóját, a tisztán elektromos ID.Code modellt, ami bemutatja az új tervezési irányelveket Kínában.

Mára ott tart a kínai autópiac, hogy az itteni vevők igényeinek kielégítése a legfontosabb célpont, és nem kell az itteni leendő vásárlóknak megelégedniük azzal, amit az autómárkák eléjük tesznek. Havi szinten is komoly mennyiségek mozdulnak meg Kínában, legyen szó a vásárlók tömegéről, vagy éppen az általuk elköltött pénzről. Ha pedig elektromos autókról beszélünk, akkor a kínai gyártók gyakorlatilag ma már kiszorították az olyan neveket, mint a Volkswagen, akik eddig évtizedeken át vezető szerepben tündökölhettek.

Ez pedig komoly érvágás a német márkának, hiszen bevételük jelentős része még ma is Kínából származik, így nagyon nem mindegy számukra, hogy miként szerepelnek. Ezért sem adta fel a VW az elmúlt időszakban a harcot, mindez pedig szépen lassan meg is hozza az eredményeket, még ha sosem fognak Kínában úgy szerepelni, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt. A harc több frontos a Volkswagen számára. Többek között az egyik ilyen a kínai XPeng segítségének igénybe vétele, ám az első közös elektromos autók majd csak valamikor 2026-ban jelenhetnek meg.