Best WordPress Hosting
 

Megdöbbentően alacsony áron debütált Kínában a Volkswagen ID.7

via e-cars.hu => eredeti post link

A Volkswagen legfontosabb piaca ma már Kína, nem pedig Európa, ahogyan azt sokan gondolnák elsőre. A VW Csoport a bevételeinek felét innen szerzi be, a másik felén osztozik Európa, Amerika és a többi kisebb piac. Ennek fényében érthető, hogy fájdalmasan érinti a vállalatot, hogy a kilencvenes években csúcsán levő piaci dominanciájuk mára gyakorlatilag semmivé lett az elektromos autók piacán, ami pedig a jövő.

A bevételek tehát visszaesőben, az önérzet is erősen megkarcolva a sokadik helyre való visszaszorulással és akkor még ott van az árverseny is, ami Kínában igen erősen tombol. Ilyen környezetben kell majd többek között a Volkswagen ID.7-nek is helyt állni, aminek forgalmazása a napokban indult be Kínában, ami eddig ott még nem volt kapható.

Habár az ID.7 gyakorlatilag a Passat utódjának tekintett elektromos autó, az ára Kínában nagyon nem ezt mutatja. Megdöbbentően alacsony áron indul a típus ára, ami 237 700 jüan, vagyis 33 200 dollár. Ez 380 forintos dollárral szorozva nagyjából 12 millió forintnak felel meg, kedvezmények nélkül. Kissé vicces, de a kínai média még ennél is alacsonyabb kezdőárat várt a típustól, valahol 25 és 30 ezer dollár között. Csak hogy tudjuk hova tenni a dolgot: a tisztán elektromos Volkswagen ID.7 62 080 eurótól indul Európában, míg Magyarországon 23,6 millió forinttól hozható el. Ezért a pénzért a kisebb, 77 kWh-s akkucsomaggal ellátott Pro modellt vásárolhatjuk meg.