Best WordPress Hosting
 

Lassan minden negyedik eladott autó már elektromos Kínában

via e-cars.hu => eredeti post link

Ha eddig még valakinek lett volna kétsége annak kapcsán, hogy Kína ma már a világ legnagyobb elektromos autós piaca, akkor ezek a kétségek a novemberi eladási számokkal bizonyára semmivé foszlanak. Az ázsiai országban 2023 novemberében átlépte az 1 millió darabot az eladott külső áramforrásról tölthető elektromos autók száma (BEV és PHEV).

Egészen pontosan 1 026 000 darab olyan jármű került ki a gyárakból Kínában, melyekben külső forrásból is tölthető akkumulátor van. Azaz az enyhe hibridek egyáltalán nincsenek benne ebben a bámulatosan nagy darabszámban. Az alábbi adatokat a kínai autógyártók szövetsége (CAAM – China Association of Automobile Manufacturers) bocsájtotta ki a nagyközönség számára.

Ez a fenti darabszám egyébként bő 70 000 darabbal több, mint az októberi adat, vagyis egyben 7,3 százalékos növekedés is elkönyvelhető a múlt hónaphoz képest. Ha pedig 2022 novemberéhez hasonlítjuk ezt a milliós darabszámot (786 000 db), akkor nagyjából 30 százalékos növekedést láthatunk. Azt azonban tudni érdemes, hogy a CAAM szerint ez a darabszám nem kizárólag Kínában jelent meg az utakon, hiszen ebben benne vannak az exportra ment autók is.