Best WordPress Hosting
 

Egyre több országot hódít meg a kínai elektromos autógyártás

via e-cars.hu => eredeti post link

Egyre többször hangzik el az egyes autógyártók számára az a kellemetlen kijelentés, miszerint a kínai autógyártók komoly erőkkel vannak jelen Európában. Továbbá a gyártási minősége ezeknek az elektromos autóknak sem a bóvli kategóriába tartoznak. Nyilván van még hova fejlődni, de az áraikkal nagyon erősen képesek kompenzálni az adott esetben kicsit kopogósabb műanyagokat. Persze egy közép-kategóriás kínai elektromos autónak már ezzel sem kell megküzdenie, így például a nemrég hazánkban is debütált három BYD modellnek sincs oka szégyenkezni melyek igen kellemes árcímkét kaptak még forintban is.

Persze nem érdemes azt gondolni, hogy ezek a kínai elektromos autók megállnak Európa határainál, ugyan miért is tennék? Vannak nálunk sokkal közelebbi célpontjaik is, például Dél-Ázsia, vagy Dél-Amerika egyes országai. Erről most a sokak által ismert JATO Dynamics készített egy szép kis tanulmányt melyből jól látszik, hogy nagyon komolyan kell venni ezen kínai gyártók terjeszkedését.

2023 első hat hónapjában a kínai elektromos járművek szerezték meg a legnagyobb szeletet az elektromos járművek eladási tortájából olyan dél-ázsiai országokban, mint Indonézia (29 százalék), Fülöp-szigetek (33 százalék), Malajzia (28 százalék) vagy éppen Thaiföld (79 százalék). Dél-Amerikában, Brazília és Chile került fel a listára, ahol az új elektromos járművek eladásának 27 százaléka kínai márkáktól származik.