Best WordPress Hosting
 

Népszavazással döntött Párizs: fizessenek többet a SUV tulajok!

via autonavigator.hu => eredeti post link

Mercedes-Benz GLC-ből a legkönnyebb is közel 2 tonnát nyom: egyértelműen fizetnie kell majd az extra parkolási díjakat Párizsban

Népszavazással döntött Párizs lakossága a hétvégén: vissza kell szorítani a nagy és nehéz autók térhódítását a francia fővárosban. Kitiltásról természetesen szó sincs, ám a parkolási díjakat több, mint háromszorosára, óránként 18 euróra emeli szeptembertől a városvezetés a referendum nyomán az 1,6 tonnát meghaladó járművek esetén. Ez nagyjából 7000 forintos óradíjat jelent a SUV modellek jelentős részének.

A félreértések elkerülése végett érdemes szót ejteni az elektromos autókról is. Jelenleg Párizsban minden belsőégésű motorral nem rendelkező autó ingyen parkolhat, ám szeptembertől ez is megváltozik. Itt is tömeghatárt fognak bevezetni a franciák, ám 1,6 tonna helyett kereken 2 tonnánál húzzák meg a vonalat. Így a villanyautók között még drasztikusabb lesz az eltérés: a könnyebb, kisebb modellek továbbra is ingyenesen foglalhatják majd a várakozóhelyeket, míg akik nagy és nehéz elektromos luxus-SUV-okkal próbálták megmenteni a földet, azoknak ki kell fizetniük a tetemes díjakat. Mindez a lakossági és dolgozói parkolóbérletek árát nem befolyásolja majd, illetve a mozgáskorlátozottak, taxisok, egészségügyi dolgozók és kereskedők is mentességet kapnak az extra díj megfizetése alól.