Best WordPress Hosting
 

Nem vicceltek a svédek, akkumulátorgyárat építenek Németországban

via e-cars.hu => eredeti post link

A 2017-ben még csak startupként működő svéd Northvolt igen nagyot ment az elmúlt években. A sikeres cégalapítás és az első gyár (Northvolt Ett, Skellefteå) megépítése után sorra jöttek a hírek a további grandiózus tervekről, amik azóta már konkrétumokká váltak. Ilyen például az autógyártókkal közös termelés megvalósítása. Ez utóbbiban eddig a Volvo és a Volkswagen (Northvolt-Zwei) állt a Northvolt mellé.

Azonban már 2022 elején tudni lehetett, hogy a Northvolt szeretne egy második, kizárólag saját fennhatóságú üzemet is megépíteni, valahol Németországban. Akkoriban a svéd vállalat sajtónyilatkozat formájában tudatta a nagyvilággal, hogy a legújabb üzemük, a Northvolt Drei 2025-ben kezdi meg a termelést, mintegy 3000 munkahelyet teremtve.

Nos, a svéd ütemterv jól halad, ugyanis a Spiegel lap szerint már meg is indultak a hivatalos eljárások és ezzel együtt a szükséges papírok beadása az akkumulátorgyár építkezésének megkezdéséhez. Mint azt már korábban mi is megírtuk, az üzem a német Schleswig-Holstein tartomány Heide nevű városa mellett épül majd fel. Az akkumulátorgyártás mellett a Northvolt egy akkumulátor-újrahasznosító üzem építését is tervezi a helyszínen.