Best WordPress Hosting
 

Harmadával növelte az e-autók értékesítését a Volkswagen Csoport

via e-cars.hu => eredeti post link

Bár a Volkswagen legutóbb 21 százalékos erősödésről számolhatott be a 2023-as év és a tisztán elektromos meghajtás tekintetében, ez utóbbi így is csak 8 százalékot tett ki a márka teljes tavalyi eladásából. Ez sajnos kihívásokkal teli évet vetít elő a VW-nek, amit muszáj lesz valahogy ellensúlyozniuk.

A szükséges lépéseket egyrészt a kínai gyártók folyamatos törtetése igényli, ami az európai kontinensen zajlik. Másrészt az európai és amerikai gyártók is folyamatosan jönnek az újdonságokkal, így tehát a Volkswagennek is lépnie kell. Hogy mi vár rájuk idén és milyen konkrét döntések kerülnek meghozatalra, az ki fog derülni.

Van azonban valami, ami már biztosan eldöntésre került a helyzet megoldására, ez pedig az árak csökkentése. A tavaly januári Tesla-akciózás kezdetekor a Volkswagen vezetői kijelentették, hogy nem fognak Európa szempontjából beszállni a buliba és még ősszel is arról olvashattunk, hogy kitart a vállalat ezen kijelentése mellett. Azonban a kialakul helyzet tarthatatlan volt, a VW esetében márkaszinten megszületett a döntés: az ID. modellek európai árain csökkenteni kell és az adott európai országban jellemző igényekre kell fókuszálni. Hogy ez mennyiben segíti ki a VW-t, legkorábban az első negyedéves számokból derülhet majd ki, ám addig is nézzük meg, miként teljesített a VW Csoport, annak minden márkáját vizsgálva.