Best WordPress Hosting
 

Felszólalt a BMW, a Volkswagen és a Renault az EU emissziós célkitűzései ellen

via e-cars.hu => eredeti post link

Bár a belsőégésű motorral szerelt autók teljes európai kivezetése majd csak 2035-től esedékes, addig is folyamatosan szigorodnak az ilyen autókra vonatkozó szabályok. Természetesen a környezetvédelmi normák nem csak kontinensünkön szigorodnak hamarosan, többek között az Egyesült Királyságban is jelentős problémákkal kell szembenéznie hamarosan jó pár márkának.

Az első ilyen jelentős probléma 2025-től esedékes az Európai Unió területén minden olyan autógyártónak, ami nem tudja hozni a kitűzött károsanyag-kibocsájtási célértéket. 2025-ben az EU megköveteli az Európában értékesített új személygépkocsik flottakibocsátásának 25 százalékos csökkentését a 2021-es adatokhoz képest. Az új szabályok be nem tartása pedig komoly költségekkel fog járni minden gyártónak, ami nem tudja ezt teljesíteni.

A probléma pedig itt kezdődik. Ugyanis hiába van ma már szinte minden nagyobb gyártónak a kínálatában több PHEV, vagy éppen BEV modell is, ha ezeket nem veszik a vevők. Hogy ennek mi az oka, vagy éppen csak egy ideiglenes visszaesésről kell beszéljünk, az az európai gyártók szemszögéből teljesen mindegy, hiszen ha nincsen meg a tervezett eladási szám ezekhez az elektromos autókhoz, akkor a teljes eladott flottára vetített átlag sem fog tudni teljesülni. Ebben az esetben pedig érkezni fognak folyamatosan a büntetések, amik vélhetően nagyon fognak fájni az amúgy sem rózsás helyzetben lévő európai gyártóknak.