Best WordPress Hosting
 

Egyre közelebb a páratlan elektromos G-osztály bemutatója

via e-cars.hu => eredeti post link

A G-osztály végre teljesen elektromos lesz. A Mercedes-Benz a hónap végén, a Pekingi Autószalonon mutatja be régóta várt elektromos G-osztályát.

Az elmúlt évtizedek popkultúrájának szempontjából a Mercedes-Benz G-osztály az egyik legikonikusabb terepjáró, melyet általában rosszfiúk, gengszterek vagy gazdag, befolyásos és ismert személyek használtak, érzékeltetve ezzel a saját, és a bizniszük presztízsének nagyságát. A Mercedes-Benz G-osztály vagy G-Wagen neve a terepjáró német megfelelőjéből, a Geländewagenből származik. A G-osztály gyártása 1979-ben, a 460-as sorozattal vette kezdetét. A tervezésnél a tartósság, az elérhetőség és a meredek szakaszokon is megbízható teljesítmény állt az előtérben.

Tekintve, hogy egy nagyon erős presztízsű autóról van szó, a Mercedes-Benz biztosra akart menni már a kezdetektől azzal kapcsolatban, hogy az elektromos változat is minden igényt kielégítő jármű lehessen. Ennek fényében először 2021-ben jelent meg infó arról, hogy lesz tisztán elektromos G-osztály, akkor egy tanulmányautó képében. Az idő telt, a mérnökök pedig erősen dolgoznak az ügyön, ám a végleges változatot még nem ismerjük. Ugyanez a helyzet az értékesítések indulásával is, ám amint arról beszámoltunk, a Mercedes-Benz várhatóan 2024-ben, vagy 2025-ben kezdi meg a teljesen elektromos Mercedes EQG piaci bevezetését. Azonban a munkálatok jól haladnak, hiszen tavaly év végén már aga Ola Källenius (Mercedes-Benz márkafőnök) prezentálta a Tank Turn néven ismert mutatványt: