Best WordPress Hosting
 

Azt pletykálják, hogy a Tesla teherautókat gyártana Olaszországban

via e-cars.hu => eredeti post link

Helyi sajtó szerint a Tesla állítólag tárgyalásokat folytat az olasz kormánnyal, hogy elektromos teherautókat vagy kisteherautókat gyártson az országban.

A Gigafactory Berlin-Brandenburg a Tesla első európai gyáregysége, valamint a legmodernebb, legfenntarthatóbb és leghatékonyabb gyára. A gyár építésekor már pedzegették, hogy az üzem többre lesz hivatott, mintsem egy féle modell gyártására. Legutóbb, március 14-én mikor Elon Musk meglátogatta a Giga Berlint, akkor említette meg, hogy az elektromos Semi kamion gyártása itt is elindulhat.

Ezért mostanában nem is várható, hogy lesz Európában második Gigafactory. Azonban nemrég egy érdekes pletyka látott napvilágot az olasz sajtóban, egészen pontosan az Il Sole 24 Ore magazinban. A lap szerint az olasz kormány az elmúlt hetekben tárgyalásokat folytatott egy új üzem kialakítása érdekében, és a cél pedig az lenne, hogy ez a gyár elektromos teherautókat és/vagy furgonokat gyártson. Egyes ipari források szerint az illetékes minisztérium az elmúlt hetekben valóban elmélyítette a párbeszédet egy esetleges új autógyártóval, de konkrét márkát nem neveztek meg. Azonban elég sokan a Teslára szavaznak, ha tippelniük kellene.