Best WordPress Hosting
 

A német autógyártóknak sem tetszik a kínai elektromos autók vámterve

via e-cars.hu => eredeti post link

Több német autógyártó bírálta az Európai Bizottságnak azt a szerdán közölt tervét, hogy ideiglenes kiegyenlítő vámokat vezetnének be a kínai elektromos járművekre.

A tervet rossz iránynak és az európai vállalatokra nézve ártalmasnak nevezte Oliver Zipse, a BMW német autógyártó vezérigazgatója. „A protekcionizmus azzal a veszéllyel jár, hogy elindíthat egy spirált: egyik vám követi a másikat, és a felek végül teljesen elszigetelődnek, ahelyett, hogy együttműködnének. A BMW azon a véleményen van, hogy a protekcionista intézkedések nem járulnak hozzá a vállalatok sikeres versenyéhez a nemzetközi piacon” – közölte a BMW vezetője.

A Volkswagen közleményében rámutatott: „a vállalat elutasítja a kiegyenlítő vámokat, mert általában nem alkalmasak arra, hogy hosszú távon erősítsék az európai autóipar versenyképességét. Az Európai Bizottság bejelentésének időzítése is kifejezetten káros abból a szempontból, hogy jelenleg épp alacsony az elektromos járművek kereslete Németországban és Európában. Egy ilyen döntés negatív hatásai felülmúlnák a lehetséges előnyöket” – tették hozzá.