Best WordPress Hosting
 

Megkapta az első szilárdtest-cellákat a BMW a Solid Powertől

via e-cars.hu => eredeti post link

Nem titok, hogy a nagy autógyártók szinte mindegyikének van már futó projektje a szilárdtest akkumulátorok kapcsán, nem véletlenül.

A BMW esetében ez az akkumulátorgyártó vállalat a Solid Power, akik a sajtóanyag értelmében nemrég adták át tesztelésre az első olyan cellákat, melyeket a gyakorlatban is ki tud próbálni a bajor mérnökség. Ha pedig a dolgok jól haladnak, az első ilyen szilárdtest akkus BMW-k 2025-ben érkezhetnek meg. Az információ a Solid Power jelenlegi harmadik negyedéves jelentéséből származik, amit a bekezdés elején linkeltem is. A szállítással egyben megkezdődött a hivatalos autóipari minősítési folyamat, valamint a most átadott cellákat a BMW demonstrációs programjában is használni fogják.

A BMW a hírek szerint az évtized közepe előtt tervezi első, a Solid Power technológiáját használó demonstrációs járművét. Érdekesség, hogy, a BMW már januárban nyert a Solid Power részéről egy engedélyt arra, hogy saját tervei alapján a németországi München melletti Parsdorfban található Cell Manufacturing Competence Centerben egy prototípus-sort építhessen szilárdtest akkumulátor cellák gyártására.