Best WordPress Hosting
 

Megérkeztek az első fotók és adatok a Xiaomi elektromos autójáról

via e-cars.hu => eredeti post link

Vannak kínai márkák, amik joggal érdemelték ki azt, hogy szinte az egész világon ismerjék a nevüket. Ezt leginkább átgondolt tervezésű és jó minőségű termékekkel lehet elérni, aminek még esetleg az ára is alatta van a hasonló kategóriájú termékektől. Nos, a kínai Xiaomi pontosan ilyen márka és egy ideje már szó van róla, hogy a sok kütyü és e-roller után egy saját elektromos autóval rukkolnak elő. Az első ilyen hírek már 2021-ben megjelentek, aztán három, négy havonta mindig jött valami kis infómorzsa arról, hogy mire készülnek a kínai márka háza táján.

Azóta kiderült az is, hogy milyen akkuval várhatjuk majd az első elektromos Xiaomi modellt, illetve hogy mikor fog indulni a gyártás. Ami talán az infók közül a legfontosabb, hogy idén januárban már azt is kiderült, hogy mit várhatunk a külső tekintetében a Xiaomi újdonságától.

A fentebb linkelt cikkekben található képek még elég kezdetleges állapotban vannak, hiszen a Weibo-ról lett képernyőfotózva. Aki kíváncsi arra, hogy mit mutat az autó teljes valójában, annak ismét a kínai kormányzat szabályozó hatósága (MIIT) lesz a segítségére, hiszen az első Xiaomi elektromos autó már az engedélyeztetési eljárásokra vár, amiről sikeresen ki is szivárgott pár fotó, ráadásul igen jó minőségben. A képek mellett a hatósági dokumentumokban szereplő különböző specifikációkról is beszámolnak, mint például az autó mérete, tömege, teljesítménye, gyártója és az induláskor elérhető modellek.