Best WordPress Hosting
 

Még az elektromos változat megjelenése előtt nyugdíjazzák a Macan-t

via e-cars.hu => eredeti post link

Várhatóan a Porsche Macan lesz a német gyártó második tisztán elektromos járműve és bár a Taycan sikerei alapján azt hihetnénk, hogy az alapok már meglehetnek a Macan hajtásláncához is. Sajnos azonban nem ez a helyzet. Sőt, ha hihetünk a német médiában felröppent hírnek, akkor még egy jó ideig nem fogunk elektromos Porsche Macant látni a töltőkön.

Amit mindenképpen tudni kell az autóról, hogy ez a Porsche legnépszerűbb SUV kivitelű járműve Európában és talán pont ezért is lehet meglepő a nemrég megjelent Automobilwoche magazin cikk, mely szerint a típus belsőégésű változatát még azelőtt kivonják az európai forgalmazás köréből, mielőtt az elektromos változattal elkészülne a Porsche.

A tisztán elektromos Porsche Macan debütálása pedig 2024 végére várható. Mindez bizony komoly lyukat üthet a Porsche költségvetésében, ugyanis csak októberben 19 799 darabot adtak el a Macanból itt Európában, ami még a 16 485 darab Cayenne-nél is több. Globális viszonylatban szeptember végig 68 300 darab Macan kelt el.