Best WordPress Hosting
 

Egyre közelebb kerül a Volkswagen a Cell to Pack akkumulátorokhoz

via e-cars.hu => eredeti post link

A Volkswagen (egészen pontosan a Volkswagen Group China) a napokban egy újabb akkugyárat mutathatott be Kínában, Hefei mellett. Az itt készülő akkupakkok a MEB padlólemezes autókba kerülnek, melyek Kínában készülnek. Vagyis nem hagyják el Ázsiát az itt készülő akkupakkok, melyek egyébként 150 – 180 ezer autó legyártásához lesznek elegek.

Az új gyár egy másik különlegessége, hogy ez az első VW akkugyár Kínában, ami 100 százalékban a német márka tulajdona. Továbbá kiemelendő, hogy az építkezés rohamos gyorsasággal lezajlott, mindössze 12 hónap telt el az alapkőletétel és az első akkupakk gyártósori legördülése között. Többek között erről is olvashatunk a mellékelt sajtóanyag soraiban.

Az új VW akkugyár tartogat egy igazán különleges finomságot is, amit egyelőre még nem tud sorozatgyártásban produkálni, de ezen is dolgoznak a mérnökök. Ez pedig a C2P, vagy a cell to pack technológia bevezetése a gyártásban. A technológia lényege, hogy az akkucellákat nem modulokba rendezve építik be az akkupakkba, hanem a cellák közvetlenül mennek a pakk fémkeretébe. A téma szakértője egyébként Kínában a CATL, a Qilin cellák ilyen jellegű felhasználásával.