Best WordPress Hosting
 

Egészen elképesztő, hogy mit vontatott egy Tesla Model Y

via e-cars.hu => eredeti post link

Emlékszem, néhány éve még az volt a mondás, hogy elektromos autóval nem szabad vontatni, bár azt akkor sem értettem, hogy miért nem. A szükséges nyomaték már egy első generációs Leaf esetében is adott volt ahhoz, hogy egy pár száz kilós utánfutót elvontasson, akár megpakoltan is. Aztán ahogy telt az idő, úgy lett egyre több elektromos autó esetében lehetséges hivatalosan is a vontatás, a szükséges vonóhorgok és azok előkészítésével együtt.

Ma már gyakorlatilag a kisebb méretű elektromos autók és pár típus kivételével nyugodtan lehetséges a vontatás, a maximálisan húzható tömeg pedig az autó adatlapjáról az autó forgalmi lapjába is bekerül. Természetesen, ha minden megfelel az adott ország vonatkozó követelményeinek.

Az Egyesült Államok mindig is szabadabban állt az autós dolgokhoz, legyen szó átalakításokról, jogosítványszerzésről, vagy éppen különlegesebb helyzetekről. Azonban abban biztos vagyok, hogy egy nyergesvontató pótkocsiját vontatni személyautóval, még ott sem megengedett. Több videó is felkerült a netre nemrég, amiben Egy Tesla Model Y látható, amint pont egy ilyen tevékenységet végez, ráadásul nem „kertek alatt” sunnyogva, hanem forgalmas közutakon.