Best WordPress Hosting
 

Volkswagen ID.2 – még a koncepció modellnél is jobb lesz

via e-cars.hu => eredeti post link

Nem kétséges, hogy a Volkswagen ID.2 sokkal nagyobbat fog szólni, mint az ID.3, pedig ez utóbbi elektromos autó is nagyon kellemes jelenség a maga kategóriájában, amit egyébként folyamatosan reszelget a vállalat, már a sokadik frissítéssel. Egy komoly probléma van jelenleg csak az ID.3-mal, ez pedig az ára. Legyen szó mondjuk Németországról, vagy éppen hazánkról, ha nincs éppen valamilyen állami támogatás, az ID.3 ára ma még jelentősen magasabb, mint mondjuk egy belsőégésű Golf, aminek a kiváltására eredetileg tervezték.

Ezen a problémán fog majd segíteni az ID.2, ami bár méreteiben egy kisebb elektromos autó lesz, összességében még így is egy Golf IV méreteihez lesz hasonlatos, ami pár éve még bőven a középkategóriás autók etalonja volt. Ennek fényében szinte biztos az ID.2 sikere, már csak azért is, mert a Volkswagen a hírek szerint igyekszik majd a tudást is hozzáigazítani az aktuális elvárásokhoz. Mindez pedig a várható megjelenés dátuma miatt (2027 jelen állás szerint) csak jobb lesz annál, mint amit a tanulmányautó ID.2All bemutatásakor felsoroltak.

Technika szempontjából a MEB padlólemez egy módosított változatára, a MEB Entry-re épülne az olcsó VW ID.2 elektromos autó, melynek teljesítménye 166 kW körül lenne, és WLTP szerint hozná a 450 km hatótávot. Pletykák szerint két akkuváltozat lesz elérhető az ID.2-höz (38 és 56 kWh, a kisebb pakk esetében LFP cellákkal). A fő cél ezen autó esetében a 25 000 eurós, vagyis a 10 millió forint alatti alapár, amihez vélhetően a kisebb pakk járul hozzá legfőképp.