Best WordPress Hosting
 

Olcsó, tisztán elektromos autót hoz a Hyundai Európába

via e-cars.hu => eredeti post link

Még csak február eleje, de talán egy kezem nem is lenne elég arra, hogy összeszámoljam azt a sok ígéretet, miszerint az idei év végre az elérhető árú, de méretben még a kisebb osztályokba tartozó elektromos autók éve lesz. Egyre több autógyártó jelenti be az ilyen, és ehhez hasonló jövőbeli tervét.

A dél-koreai Hyundai Csoport és azon belül a Hyundai személyautós üzletága esetében a Kona jelenleg a legkisebb méretű tisztán elektromos modell, ám ez hamarosan megváltozhat. Ha lehet hinni a francia Auto Moto Magazine-nak, akkor elmondható, hogy a Hyundai nagy erőkkel dolgozik a már létező Casper kisautójuk elektromos változatán ami még idén eljuthat az európai piacra.

Ha valakinek nem ismerős a Hyundai Casper, ne aggódjon, ugyanis ez egy belpiacos kisautó, amiben ma még kizárólag belsőégésű motor található. A francia cikk szerint azonban a Hyundai franciaországi vezetője, Lionel French Keogh megerősítette, hogy a fejlesztési munkálatok már folyamatban vannak egy tisztán elektromos Casper változat elkészítése érdekében. A munkálatok Japánban történnek.