Best WordPress Hosting
 

Lassul a Tesla piaci részesedésének növekedése

via e-cars.hu => eredeti post link

A Tesla ténykedése az elektromos autók piacán mára megkérdőjelezhetetlen, a Model 3 és a Model Y sikert sikerre halmoz. Bár ott van még a Model S, az X és a Cybertruck is, de az igazi értékesítési volumeneket nem ezek a modellek hozzák, hanem a korábban említett páros.

Az elmúlt években hatalmasat ment a Tesla, az eladások folyamatosan nőttek, azonban várható volt, hogy előbb-utóbb megtorpan majd a növekedés üteme, aminek nem feltétlenül a Tesla az oka. Nos, a tavaly év utolsó negyedévét taglaló pénzügyi jelentésből ez tűnik ki, de gondoljunk bele, hogy a 2-3 éve még szinte monopol helyzeteben lévő autógyártó mára mennyi mindennel meg kell hogy küzdjön az első helyért és az ezzel járó részesedésnövekedésért az eladásokból. Az egyik tipikus ilyen ok a kínai gyártók, leginkább a BYD megerősödése.

Az említett riportból kitűnik, hogy a márka piaci részesedése az Egyesült Államokban/Kanadában (együtt számítva) a közelmúltban elérte a 4%-ot az összes új eladott személyautó darabszámában. Ez a valaha feljegyzett legmagasabb szint, ám a növekedést prezentáló görbe szinte mindhárom fő piac (USA, EU, Kína) esetében azt mutatja, hogy megtorpanás van a növekedés ütemében. 2008 óta a Tesla összesen mintegy 5,5 millió elektromos autót adott el világszerte.