Best WordPress Hosting
 

Itt a Hyundai tízmilliós elektromos autója, az Inster

via e-cars.hu => eredeti post link

Egy héttel azután, hogy a Hyundai megvillantotta az Inster névre keresztelt szubkompakt tisztán elektromos autójának európai változatát, a Hyundai Motor Group hivatalosan is bemutatta az új miniautóját, ami rengeteg lehetőséget rejt magában. Kezdve azzal az ígérettel, hogy a kicsi, mégis kompakt mérete mellett az Inster 25 ezer euró (9,9 millió forint) alatt kerülhet a kereskedésekbe.

Az európai gyártók már egy ideje nagy erőkkel készülnek a 25 ezer eurós elektromos autók korára, ám sokan közülünk még csak most találják ki, hogy merre és kivel induljanak el közösen a fejlesztések útján. Ilyen márka többek között a Volkswagen, akik nem rég fogtak össze az amerikai Riviannal. Aztán ott van mondjuk a Renault, akik már bemutatták a maguk megoldását a Renault 5 e-tech formájában, melynek már az árát is tudjuk. A francia márkán kívül nagyjából senki nem tudott még működőképes megoldást prezentálni (a Fiat 500e sajnos az ára alapján nem ide tartozik még), ám az sejthető volt a Hyundai lesz a következő a sorban.

Erről először a francia Auto Moto Magazine írt először még idén februárban. A francia lap szerint a Hyundai a Casper alapjaira épít majd egy tisztán elektromos autót, hasonló méretben. Azóta pedig már kedvcsináló képeken a Hyundai is elismerte, hogy dolgozik az ügyön. Innen érkeztünk meg június 27-éhez, amikor is hivatalosan bemutatkozott a Hyundai Inster.