Best WordPress Hosting
 

Ingolstadtból érkezik az új belépő szintű elektromos Audi

via e-cars.hu => eredeti post link

Nagyjából egy éve jelentette be az Audi, hogy az új, belépő szintű, tisztán elektromos modelljét az ingolstadti üzemében fogja gyártani. Várhatón a négykarikás kompakt elektromos a Q4 e-tron alatt helyezkedik el.

Idén a kisebb méretű, így az egyben elérhetőbb árazású elektromos autók dömpingje várható, és az erre mutató jelek már bizony most, az év elején érzékelhetők. Elég csak a kínai márkák mozgolódása eszünkbe jusson, vagy éppen a francia Renault 5 e-tech bemutatkozása, melynek az alapjára egyébként egyre több gyártó vet szemet.

Ha lehet hinni a német Automobilwoche magazinnak, akkor az Audi is valami hasonlóra készül, vagyis egy (minden bizonnyal Audis mércével) kedvezőbb árú elektromos autó piacra dobására. A publikáció szerint a téma egy belsős, a Q6 e-tron hamarosan esedékes gyártásindításával kapcsolatos vezetői megbeszélésen hangzott el, méghozzá Gernot Döllner szájából, aki a márka igazgatója 2023 szeptember 1 óta. Az említett belépő szintű modell egy teljesen új tervezés lesz, nem egy korábbi VW termék átmaszkolása, és a tervek szerint Ingolstadtban készülhet.