Best WordPress Hosting
 

Hamarosan bemutatják a teljesen új Dacia Springet

via e-cars.hu => eredeti post link

Hogy mekkora igény lenne az elérhető árú, tisztán elektromos autókra, jól mutatja a Dacia Spring sikere Németországban. Tavaly az egész évet és a típus minden piacát egybevetve elmondhatjuk, hogy a Spring nagyot ment: 61 803 darabot adtak el belőle, ami 26,4 százalékos növekedés a 2022-ben elért eredményéhez képest. Ezzel pedig a harmadik legkelendőbb elektromos jármű lett az európai magánvásárlók piacán a Spring. Ebből csak Németországban 12 406 darabot adtak el tavaly, vagyis igencsak szeretik a németek a francia alapokon nyugvó elektromos Daciát.

Várhatóan idén sem fog kevesebb fogyni az elektromos Springből, már csak azért sem, mert meglehetősen erősen indította az évet a Dacia. Ugyanis a Spring árát a németeknél megdöbbentően alacsonyra faragták. Méghozzá egy március végéig tartó 10 000 eurós árkedvezményt kínál a német vásárlóknak a román márka az alapárból. Azaz egy új, tisztán elektromos Dacia Spring így már 12 750 eurótól hazavihető Németországban, ami több, mint baráti ajánlat. Az akciózás hátterében pedig nagy eséllyel a raktárkisöprés szándéka áll, ugyanis a Renault kiadott egy sajtóanyagot, melyben egy érdekesség és a tavalyi eladások olvashatóak. Jön az új, 2024-es modellévű tisztán elektromos Dacia Spring.

A bejelentés tényét egyetlen mondattal elintézte a Renault, így semmilyen további konkrétum nem ismert. Pletykák persze már szárnyra kaptak ez ügyben, méghozzá az új Spring kívül és belül, továbbá hajtáslánc szempontjából is teljesen megújul. Várhatóan a jelenlegi padlólemezt dobja a Dacia és az új Spring is végre egy olyan változatra épülhet meg, amit kizárólag elektromos meghajtás fogadására terveztek. Ha pedig hihetünk az értesüléseknek, akkor a Renault 5 platformján kaphat helyet a frissített Dacia Spring. Illetve a hajtáslánc is a franciák kisautójából érkezhet, némi karcsúsítással.