Best WordPress Hosting
 

Az idén bemutatkozik az olcsó, tisztán elektromos Nissan Micra

via e-cars.hu => eredeti post link

A Nissan az elektromos autói eladását szeretné fellendíteni, ezért még az idén bemutatkozik az olcsó, tisztán elektromos Nissan Micra modell.

Ahogyan megyünk előre az idei évben, úgy jönnek az újabbnál újabb hírek arról, hogy éppen melyik gyártó jelenti be kis méretű elektromos autóját, melyet a ma elvárható tudás mellett igen kedvező áron lehet majd megvásárolni. Előbbi esetében 30, de inkább 40 kWh környéki akkumulátort kaphat a vásárló, ami az elektromos autók esetében az egyik legfontosabb ismérv. Ekkora akkumulátorral akár 300 kilométert is meg lehet tenni egyetlen töltéssel, városi környezetben pedig akár még többet is ki lehet ezen modellekből sajtolni. Az árak tekintetében pedig 20-25 ezer eurós alapárat próbálják belőni a gyártók.

A Nissan esetében a Micra elektromos újjászületése lesz a vonatkozó esemény, amire sok rajongó vár. Európa szempontjából a Nissan hamarosan két új, tisztán elektromos modellel is bemutat az öreg kontinensen. Ebből az egyik a Micra lesz ami jó eséllyel az angliai Sunderlandben készülhet, és jelen állás szerint megosztja a hajtáslánc-technológiáját a nemrég megjelent Renault 5 e-tech modellel.