Best WordPress Hosting
 

Akár 700 kilométeres hatótávra is képes az elektromos Grandland

via e-cars.hu => eredeti post link

Az Opel bemutatta Grandland SUV modelljének új generációját, amely első ízben lesz elérhető teljesen elektromos változatban is. Továbbá a Grandland az első olyan Opel elektromos modell, amely a csoport STLA Medium platformján kap helyet. 

A Grandland az Opel egyik legjobban keresett modellje, aminek nagy szerepe van az SUV formának és a remek ár/érték aránynak is. Számos frissítés után végül 2023 nyarán érkezett meg az első olyan Grandland, amiben van külső forrásból tölthető akkumulátor, vagyis egy PHEV változat, ami GSe néven debütált. Az autóba szerelt akkupakkal a gyártó szerint akár 65 km-t is meg lehet tenni tisztán elektromos módban, de bizonyára sokan voltak már akkor is, akik jobban vágyta volna egy tisztán elektromos (BEV) változatra.

Nekik elérkezett az idő a konfigurátor felkeresésére, ugyanis, az Opel bemutatta a Grandland tisztán elektromos változatát. Az Opel márkán belül ez lesz az első modell, ami a Stellantis STLA Medium padlólemezre épül majd fel. Az elsőként bemutatkozó elektromos modell ezen a platformon amúgy a Peugeot e-3008 volt tavaly.