Best WordPress Hosting
 

Három, tisztán elektromos Nissan modell gyártása kerül Angliába

via e-cars.hu => eredeti post link

Csütörtökön volt róla szó, hogy angol hírforrások arról írtak, miszerint már másnap, vagyis pénteken a Nissan egy igen exkluzív hírrel fog jelentkezni ami arról szól, hogy a sunderlandi gyárban megszűnő belsőégésű autók gyártása helyett érkezik a Juke és a Qashqai tisztán elektromos változata. Helyesek voltak a kiszivárgott infók és a Nissan megtette, amit kell, ezt hivatalos sajtóanyag is alátámasztja már.

Tehát péntektől hivatalos, hogy a Nissan Juke és a Nissan Qashqai kap tisztán elektromos meghajtást is, a jelenlegi belsőégésű paletta mellé. A döntés nem lehetett véletlen, hiszen a Nissan Qashqai volt tavaly a legkelendőbb autó az Egyesült Királyságban és 24 év után az első brit gyártású modell, amely a slágerlisták élére került. Tavaly több mint 42 700 darabot adtak el az Egyesült Királyságban. De a Juke-nak sem kell szégyenkeznie, az angolok ezt az autót is igencsak kedvelik. Ezen két autón felül pedig egy harmadik elektromos típus is érkezik, ez pedig a Leaf utódja lesz, amiről azonban most még nem árult el részleteket a Nissan.

Az elektromos trió bejelentése és gyártásának helyszíne tehát adott és a Nissan nem évi pár ezer darabbal számol, hiszen ezen modellek előállításához egy további, új üzemet is készül megépíteni a vállalat, ami közel 3 milliárd angol fontba fog kerülni. Ezen felül a Nissan további 1,12 milliárd GBP-t különített el az Egyesült Királyságban végzett tevékenységére és a szélesebb ellátási láncra a ma bejelentett új modellek kutatási és fejlesztési folyamatira, gyártására, ideértve a létesítmények és a gyártási folyamatok fejlesztésére. Ugyanezen területek korábban már kaptak egy 423 millió GBP értékű támogatási bejelentést.