Best WordPress Hosting
 

Bárki megvásárolhatja az Amazon számára gyártott elektromos furgont

via e-cars.hu => eredeti post link

Nem vitás, hogy a Rivian és az Amazon közötti megállapodás az egyik legismertebb az elektromos autós világban. Ez a megállapodás arról szólt, hogy az Amazon kész 100 000 darabot megvenni a Rivian által gyártott, ám vélhetően az Amazonnal közösen is tervezett elektromos furgonjából. Ez a Riviannak hatalmas lehetőség volt akkor, hiszen a szárnyait bontogató startup így rögtön kedvelt célpontja lett a befektetési pénzeknek, amiből jött is be szépen nekik, már a második gyáruk van tervben ennek révén, elég szép költségvetéssel.

Az Amazonnal kötött üzlet révén elmondható, hogy a Rivian nem pénzt kapott az Amazontól, hanem garanciát arra, hogy fix vevője lesz az elektromos furgonnak és 2030-ig meghatározott ütemben fogja átvenni a kész furgonokat. Ez leginkább a Rivian számára volt megterhelő, hiszen nekik kellett a termelést felépíteni a semmiből, finanszírozni az összes költséget és akkor még nem beszéltünk a saját tervezésű és gyártású autóik gyártásáról, amit szintén pénzelni kellett. Volt is probléma bőven a Rivian háza táján, de az elmúlt néhány hónapban azt láthattuk, hogy elindult a Rivian szekere végre.

Persze az élet nem habos torta, így újabb fellegek gyülekeznek a Rivian feje felett, legalábbis a The Wall Street Journal szerint biztosan. A lap szerint márciusban, vagyis fél éve már megírták, hogy probléma van az Amazon teljesítéseivel, pontosabban nem igazán akarja a vállalat átvenni az elkészült furgonokat, szinte mindig csak a minimális mennyiséget veszi át, pedig több furgon is vihető lenne. Ez pedig nyilván baj, hiszen a Rivian nem ezekkel az összegekkel számolt, amikor felépítette a gyártósorokat.