Best WordPress Hosting
 

A Rivian is olcsóbb akkumulátorcsomag-struktúrával érkezik

via e-cars.hu => eredeti post link

Új trend látszik körvonalazódni az elektromos autók fejlesztése kapcsán, már ami a bennük lévő akkucellákat illeti. Egyre több gyártó kezd el dolgozni a meglévő fizikai mérettel az akkukpakk kapcsán, ami igazából azt jelenti, hogy az abba kerülő cellákkal terveznek a mérnökök. Ez jelenthet egyrészt felfelé pozicionálást ahogyan azt a BMW is megtette a napokban az iX akkupakkjával.

Illetve jelenthet költségcsökkentő megoldásokat, mint azt most a Rivian esetébe fogjuk látni. A márka pénzügyi igazgatója, Claire McDonough megosztott néhány nagyon érdekes apróságot és egyben lehetőséget is a betekintésre az amerikai autógyártó év végi céljaiba. Az egyik egy új fejlesztésű akkupakk, amit a Rivian maga csiszolgat házon belül. Ennek lényege egy egyszerűsített felépítés lenne, ami eltér a jelenleg elérhető akkupakkoktól és bekerülne az R1T pickup, valamint az R1S gyomrába. Ez a Rivian Standard akkupakk valamikor jövőre már elérhető is lesz az ügyfeleknek.

„Hamarosan bemutatjuk az R1 palettába szánt szabványos akkumulátorcsomagunkat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy nagyobb, fogyasztói piacot nyissunk meg az R1-es járművek számára, a 70 000 dolláros eladási ársáv alatt. Tehát ez egy fontos új technológia, amelyet hamarosan bevezetünk az R1-családba és amely egyelőre még nem elérhető.”