Best WordPress Hosting
 

53 millió forintot kérnek ezért az új Corolláért!

via autonavigator.hu => eredeti post link

Amerikában az ajánlott fogyasztói áraktól jelentősen el lehet térni, teljesen szabad a piac ebből a szempontból, ez szülte a Corolla anomáliáját is

A 2022-ben bemutatott GR Corolla Morizo Edition minden idők legsportosabb, legkihegyezettebb Toyota hot hatch modellje. Nem véletlen, hogy Akio Toyodáról, a cég elnökéről és előző vezérigazgatójáról nevezték el, aki Morizo álnéven rendszeresen indul japán túraautó-versenyeken és a Nürburgring 24 óráson is. Egy erősen limitált szériáról van szó, a Toyota az Egyesült Államok piacára mindössze 200 darabot szállított a 2023-as modellévű GR Corolla Morizo Editionökből, és még nem lehet tudni, hogy lesz-e folytatás 2024-ben. Ezt kihasználva egy marylandi Toyota-márkakereskedés, a Heritage Toyota Owings Mills úgy döntött, hogy megpróbálja a lehető legjobban megkopasztani a hot hatch leendő vásárlóit.

Náluk egy új példányért 152 384 dollárt (azaz 52,96 millió forintot) kérnek, ami történetesen majdnem a háromszorosa a Toyota által ajánlott 51 884 dolláros (18 millió forintos) fogyasztói árnak. A kereskedés a ritkaságfaktorral indokolta meg, hogy miért adja az ajánlott árnál 100 ezer dollárral drágábban a GR Corolla Morizo Editiont, amely szerintük (is) ideális gyűjtői autó. Az Egyesült Államokban a Chevrolet és a Ford korábban határozottan elítélte a hasonló kereskedői gyakorlatot a limitált szériás modellek esetében, és lépéseket is tett a megfékezésére, a Toyota USA azonban egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.