Formula.hu


  A Red Bullnak nem volt kérdés a szakítás
  A Red Bull küldetése a Ferrari és a Mercedes elkapása, ebben a hajszában pedig a Honda a legalkalmasabb partner - magyarázta meg az energiaitalosok döntését a csapatfőnök, Christian Horner.

  Mennyire kockázatos a Red Bull-Honda?
  Amiről már hetek óta beszéltek, valósággá vált, a Red Bull valóban Honda-motorokra vált jövőre. Bőven van rizikó a váltásban, de a végeredmény nagyon jól is elsülhet a két fél számára.

  Gasly rögtön újoncként hazai pályán versenyezhet
  Pierre Gasly számára fantasztikus élmény lesz, hogy rögtön újoncként egy Francia Nagydíjon versenyezhet, Brendon Hartley pedig korábbi ismereteire alapoz Le Castellet-ben.

  Renault: Megbánja még ezt a Red Bull
  2019-től hivatalosan Honda-motorra vált a Red Bull. A Renault célkitűzése immáron az, hogy a francia erőforrás teljesítménye miatt a bikák minél hamarabb megbánják a váltást. Jól döntöttek?

  A múlt miatt szívesen térnek vissza a williamsesek Franciaországba
  Jelzésértékű lehet, ha egy technikai igazgató csak a múltról beszél egy közelgő versennyel kapcsolatban, Paddy Lowe a Williams részéről most mégis ezt teszi. Stroll ismeri, de nem szereti a pályát, Szirotkin is tudja, mi vár rá.

  Wolff: „A Mercedesnek minden hétvégén a topon kell lennie!”
  Toto Wolff elmondta, csalódottak a Kanadai Nagydíj végkimenetelével, és hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy akár csak egy hétvégén is betlizzenek, annyira intenzív a vb-csata.

  A Honda már a futamgyőzelmekre gondol
  Kifogta az újabb nagy halat a japán gyártó, a jelenlegi legjobb három istálló közé számító Red Bull-lal kötött szerződést a következő évekre. A japánok folytatnák a fejlődést, egészen a győzelemig.

  Alonso: Mostantól az Indy 500 az első
  Alighogy megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, máris elismerte Fernando Alonso, hogy mostantól legfőbb célja a tripla korona elnyerése, így az Indy 500 mindenek felett áll számára.

  Hivatalos: Red Bull-Honda 2019-től
  Vége a Milton Keynes-i istálló időhúzásának: a vártnál előbb bejelentették, szakítanak a Renault-val a következő szezonban, és az idén Toro Rossóval együttműködő Honda partnerei lesznek.

  Sajtó: Biztos a Red Bull-Renault szakítás
  Eredetileg az Osztrák Nagydíjra tervezték a döntést, de a sajtó szerint még ezen a héten nyilvánosságra hozzák a bikák, hogy a Hondával szerződnek 2019-től. Bejön a váltás a csapatnak?

  A Renault nem biztos Sainz megtartásában
  Nico Hülkenberg a Renault-nál marad még évekig, Carlos Sainzról azonban ez nem jelenthető ki teljes bizonyossággal. A spanyol kölcsönben van a franciáknál, de a csapat szeretné megtartani őt.

  Vasseur: Szabályváltozások? A legjobbkor!
  A Sauber csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint a legjobbkor változnak az aero-szabályok, ugyanis a svájciak „pokolian nyomják” a munkát a gyár aerodinamikai részlegén.

  Hamilton élesen bírálja a motorszabályokat
  2018-ban három erőforrást használhatnak büntetlenül a csapatok, ami megbízhatóbb motorokat igényel. Lewis Hamilton szerint nem a legszerencsésebb, ha egy műszaki hibán múlik a bajnoki cím sorsa.

  Nem a Mercedes a favorit a Paul Ricardon
  Valtteri Bottas vallotta be, hogy a kanadai vereségért nem csupán a régebbi erőforrás okolható, ugyanis az autó más területein is hiányosságok vannak, melyeket a Francia Nagydíjon érkező motorcsomag sem feltétlenül kompenzál.

  Unalmas Francia Nagydíjtól tart Hamilton
  Az F1 ismeretlen területre lép hétvégén, hiszen a Paul Ricard pályán évtizedek óta nem tartottak nagydíjat: a jelenlegi versenygépek és a vonalvezetés kombinációja Kanadához hasonló eseménytelen futamot is hozhat.