Formula.hu


  Mansell megjósolta az idei világbajnokot
  Óvatos jóslatokba bocsátkozott Nigel Mansell az idei F1-es szezont tekintve. Varázsgömbjében négymárkás küzdelmet látott, amit szerinte egyértelmű, hogy ki fog megnyerni.

  Egy dolgot sajnál Kubica mostani helyzetében
  A 2017-es szezon végén nagyon közel került Robert Kubica ahhoz, hogy ismét a Formula-1-ben versenyezhessen. A Williams végül nem őt választotta, de a lengyel nem adja fel, az F1-ben akar szerepelni.

  Megtette első köreit a Sauber és Toro Rosso
  A Red Bull példáját követve két újabb csapat megjáratta 2018-as autóját Barcelonában és Misanóban. A Hondára váltó Toro Rosso úgy, hogy még be sem mutatta a modellt.

  A McLaren már fogadkozik: Majd Ausztráliában!
  A wokingi istálló már most jelentős fejlesztési csomagot ígért az Ausztál Nagydíjra – a teszteken használatos autójuk ugyanis a tavalyira fog emlékeztetni.

  58 bajnoki cím csap össze a Formula-1-ben
  Döntő többségében úgy juthat el valaki a száguldó cirkuszba, hogy alsóbb kategóriákban bajnokká válik. Kevesen tudják, de nem Lewis Hamilton rendelkezik a legtöbb elsőséggel, pedig négyszeres világbajnok.

  Energiaitalos cég akarja megvásárolni a Force Indiát
  A jogi ügyeitől elfoglalt Vijay Mallya megválna csapatától: a brit sajtó hírei szerint már van is érdeklődő, aki több száz millió fontot kínálna az alakulatért.

  Sainz rengeteget vár a szezontól
  A téli tesztek közeledtével egyre éhesebbek a versenyzésre a Formula-1-es pilóták. Így van ez Carlos Sainz esetében is, a spanyol fejlődést vár magától és az autótól is, amit már nagyon kipróbálna.

  Rengeteget javított a Renault a megbízhatóságon
  A téli szünetben a francia gyártó a motor tartósságára helyezte a hangsúlyt, úgy tűnik, sikerült is komoly haladást elérnie. A tesztpadon az eddigi leghosszabb nyüstölésnek tették ki az erőforrást.

  Hülkenberg: Ültessetek már be az autóba!
  Bár ügyelnek arra a Renault-nál a bemutató napján, hogy óvatosan fogalmazzák meg a 2018-as célokat, Nico Hülkenbergből árad az optimizmus, miközben arról beszél, hogy nagy dolgokat vár magától és autójától az idei évben.

  Bemutatkozott a Renault F1-es autója
  A Haas, a Williams, a Red Bull és a Sauber után ötödik csapatként kedd délután a Renault is bemutatta 2018-as F1-es kihívóját, amelyet a megszokott logikai sorrend értelmében R.S.18 névre keresztelt. A francia istálló online leleplezést választott, és a fotók mellett egy videót is közzétett.

  Nagy terveket szövögetnek a Saubernél
  Új tervezési filozófia, Ferrari-kapcsolat, Alfa Romeo, optimális pilótapáros: a Saubernél nagy lenne a csalódás, ha a megerősödő hátország dacára a mezőny végén maradnának.

  Fehér-vörös lett az Alfa Romeo Sauber
  A svájci istálló jelentősen megerősödött 2018-ban, hiszen technikai partnerként a Ferrari, főtámogatóként az Alfa Romeo csatlakozott az istállóhoz – utóbbi révén a színek is módosultak.

  Ez lesz a legfontosabb elem a fejlesztési versenyben
  A tavalyi év során jelentős evolúción áteső cápauszonyok és T-szárnyak már a múlt: a csapatok idén egy másik aerodinamikai területre fognak koncentrálni, hogy előnybe kerüljenek.

  Alonso: 10 éve nem bírtam volna ezt
  Fernando Alonso úgy véli, nem hajtja túl magát és bírni fogja a kettős terhelést a Formula-1-ben és a WEC-ben. A spanyol szerint tíz évvel ezelőtt viszont hiba lett volna ennyit vállalnia.

  Ricciardo összetörte az RB14-et a bejáratáson
  Sikeresnek titulálta a Red Bull 2018-as versenygépe első, silverstone-i bevetését: az olasz sajtó szerint éppen csak arról felejtettek el beszámolni, hogy Daniel Ricciardo a falban kötött ki.