Formula.hu


  Todt: Túl drágák és bonyolultak a motorok
  Az FIA elnöke vélekedik így a Formula-1-ben használatos, jelenlegi erőforrásokról. A hibridmeghajtás nagyon megdobta a költségeket és így nehéz új gyártók számára vonzóvá válni.

  Ki mennyit fejlődött egy év alatt?
  Érdekes statisztikákat olvashatunk így a szezon vége felé, a legjobbakat csokorba gyűjtöttük. Miben teljesített bárkinél jobban a Renault, hogy áll a Ferrari, a Mercedes és a többiek?

  Még nem egy Alonso, de már magabiztos Norris
  Alig, hogy idén nyert az F3-ban, a McLaren fiatal igazoltja máris 2018-as F1-es beugrásról fantáziál. Lando Norris úgy érzi, már képes lenne helyettesíteni valamelyik mclarenes csapattársát.

  A Ferrari szemléletváltásra készül
  A munkához és a sikerekhez való hozzáállásán igyekszik nagymértékben változtatni a Ferrari a következő szezonra. Ez az első lépcsője lehet annak, hogy az istálló ismét dominánssá válhasson.

  Csoportos felmondástól félt a McLaren
  Már a 2017-es téli F1-es teszten gyanús volt, hogy a McLaren-Honda újabb nehéz évre számíthat. Eric Boullier ekkor kezdett attól tartani, hogy az egyébként ütőképes személyzete feladja a küzdelmet.

  Hamilton csak legyint a tripla koronára
  Lewis Hamilton nem osztozik Fernando Alonso lelkesedésében az autósport csúcsát jelentő hármas korona iránt, és a Formula-1 utáni életében sem tervezi, hogy erre a címre törjön.

  Hamilton négyesélyes vb-harcra számít
  Hála a Renault-motornak a McLaren is csatlakozik a harchoz Lewis Hamilton szerint, aki már az első versenyre úgy fog megérkezni, hogy újra bajnoknak kell lennie. Télen Trónok harcát fog nézni, hogy bepótolja lemaradását.

  A Williams ekkor ismertetheti döntését
  Oroszországban már tudni véli a sajtó, hogy pénteken ismerteti a Williams-Mercedes a jövő évi, végleges felállását. Kiderülhet végre, ki lesz Lance Stroll csapattársa 2018-ban.

  Todt: A csapatok dühösek voltak? Hát még az FIA!
  A szövetség keveset tehet, elsősorban a csapatokon múlik, hogy megakadályozzák a Renault által megkaparintott FIA-ellenőr esetének megismétlődését – Jean Todt szerint ilyen esetekben egy teljes évet várni kellene.

  Kirúgták, mégis dicsérik Kvjatot
  Érdekes nyilatkozat látott napvilágot a héten, Franz Tost szerint Kvjatnak helye van a Formula-1-ben. Felettébb furcsa vélemény annak tudatában, hogy ők menesztették az orosz pilótát év közben.

  A Mercedes nem hagyja magára Wehrleint
  A világbajnok istálló nagyon jó véleménnyel van Pascal Wehrleinról, így arra is lehet esélye, hogy 2019-ben ülést kapjon a Mercedesnél. 2018-ban kevésbé áll jól a tehetséges német versenyző szénája.

  A McLaren nem hagyja unatkozni Norrist
  Úgy tűnik, Boullier komolyan gondolja, hogy Lando Norrist néhány év múlva leigazolja csapatába. Ha Alonso nem hosszabbít szerződést jövőre, nagy esélye lehet a fiatal britnek a McLarenhez igazolni.

  Perez megkezdte a 2018-as mentális játszmát
  A Force India mexikói pilótája a Belga Nagydíj utáni időszakról beszélt. A folytatásban arra számít, hogy növekedni fog a nyomás márkatársán, Esteban Oconon.

  A Red Bull nem vár sokáig Ricciardo döntésére
  Max Verstappen három évig még biztosan az energiaitalos alakulatot fogja erősíteni, de Daniel Ricciardo még nem döntött az új szerződéséről. Horner leszögezte: nem fognak rá várni a végtelenségig.

  Hamilton egészen közel a Mercedeshez
  Lewis Hamiltont rendkívül megviselte a 2016-os keserű szezon, amikor már néha úgy érezte, saját csapatában sem bízhat. Azóta eltelt egy esztendő, a brit pedig újra közel került az istállóhoz.